Autobedrijf Den Bosch

De komst van Internet en technologie heeft geleid tot nieuwe soorten zakelijke relaties. Online zakenrelaties tussen een autobedrijf en zijn dienstverleners, of tussen verschillende dienstverleners en hun klanten, zijn belangrijk geworden, en in vele opzichten noodzakelijk voor het succesvol functioneren van de automobielindustrie.

In principe zullen twee partijen die betrokken zijn bij zakelijke onderhandelingen, of het nu gaat om automobielondernemingen of hun leveranciers, trachten een effect op elkaar te hebben. De leveranciers zouden trachten een verlaging van de kosten of een verhoging van de inkomsten van één kant te bewerkstelligen. Als reactie op dergelijke pogingen tot zakelijke onderhandelingen door leveranciers en automobielbedrijven, werden de volgende hedendaagse praktijken ontwikkeld. Deze zijn niet (aantoonbaar) ongepast, maar zijn aangetoond om de verkenning van nieuwe partnerschappen aan te tonen, in het bijzonder in de automobielindustrie.

1. De auto-industrie onderzoekt nu al meer dan een halve eeuw hoe gezonde zakelijke partnerschappen tot stand kunnen worden gebracht en benut.

2. In de autobranche is kostenbesparing niet het principe, maar een eerste noodzaak. Fusie- en kostenverlagingsstrategieën zijn een integrerend onderdeel van de overlevingskansen van veel autodealers. Door dit te doen, dienen zij hun gemeenschappelijk belang.

3. De kern van de autobusiness is het winnen van harten en geesten.

4. Een open geest is een sleutelelement voor succesvol partnerschap.

5. Vertrouwen, bereidheid, stabiliteit en zelfvertrouwen zijn even belangrijke componenten van elk succesvol partnerschap.

6. Levensvatbaarheid en uitmuntendheid in de automobielindustrie zijn afhankelijk van de gezonde anti-dealerstimuleringsstrategieën van beide partijen.

7. Er is vandaag duidelijk sprake van economische druk die een nieuwe manier van denken vereist.

8. Partnerschappen zijn niet altijd mogelijk, maar wanneer zij tot stand komen, moeten de functies en voordelen hechter, frequenter en intensiever zijn.

9. Er zijn emotionele oproepen van “we moeten samen iets doen” die zwaarder wegen dan rationeel denken.

10. Partnerschap is meer dan hebben, het gaat om gevoelens, comfort, vertrouwen, motivatie, inzet en emotionele investering.

11. Autodealers zijn belast met de verantwoordelijkheid om toekomstige en huidige verkoopleiders op te leiden in de gebruiken van het vak. Het is een gelijkmaker.

12. Bij het ontwikkelen van relaties met klanten, uit verlangen of afgunst, zijn feilloze communicatieve vaardigheden van essentieel belang.

13. PKCE, Professional Keepers, Certified Quality Concept, en andere soortgelijke programma’s zijn zeer nuttige hulpmiddelen met meerdere beloningen.

14. Vele dealers zitten met hetzelfde probleem, namelijk hoe te communiceren met potentiële en bestaande klanten.

15. Regelmatige ontmoetingen en begroetingen, notities, telefoongesprekken en bezoeken in de auto zijn belangrijke preventieve maatregelen die de bewezen doelstellingen van de klantenrelatie kunnen versterken.

16. Een open en hartelijke kop koffie drinken op kantoor, ontspannen in de wachtkamer, en de auto delen zijn voorbeelden van ruimte voor werknemers.

17. Gebruikte acroniemen en gages benadrukken het unieke karakter van de positionering van een dealership voor zowel bestaande als toekomstige klanten.

18. Tijdens de verkoop van nieuwe voertuigen of upgrades in de zone die aan een werknemer is toegewezen, worden er nog steeds inventarissen rondgestuurd voor snelle selecties.

19. Mobiele telefoons stimuleren het terugroepen van aandacht en zijn een krachtversterker. Assistenten kunnen urenlang met consumenten praten, inventarisgegevens delen, telefonische vragen beantwoorden, moeilijke gesprekken voeren, en nog veel meer. Zij hoeven niet beschikbaar te zijn in een fysieke aanwezigheid.

20. Het gebruik van direct mail, het maken van afspraken met online winkels, en zowel traditionele als online websites om potentiële klanten te bereiken is belangrijk.

21. Het sturen van de vraagcurve van de klant is hier geboden.

22. Het in bezit nemen van de werkplek van de klant, of het gebied van expertise, is een belangrijk onderdeel van de

23. Overbelasting van de beurs met te veel artikelen, via het kanaal van eerste keuze, kan tot selectieproblemen leiden en niet-inschrijving tot gevolg hebben.

24. Niet alle communicatiemethoden zijn gelijk. Bijlagen kunnen zeer nuttig zijn, en moeten worden gebruikt.

25. Privacy moet vergaderen is zeer stresserend en tijdrovend. Bijlagen verlichten knelpunten en verbeteren de doorvoer.

26. Mobiel bellen in uw auto of vrachtwagen is niet toegestaan.

27. Wees op je hoede en help altijd de persoon die naar je toekomt.

Autodealers moeten communiceren met de klant. Autoverkopers moeten de aspirationele werkplek begrijpen om de klant te helpen. Maar meestal moeten de autoverkopers hun werk doen. Dus vaak communiceren ze met de klant. Maar tegenwoordig kunnen veel dealers heel goed overweg met begeleiders. Het is gewoon dat de verkopers een soort van sta-in-de-weg zijn, net als de service adviseurs.