autobedrijf tiel

Autofabrikanten en hun partners gaan partnerschappen aan met andere autofabrikanten, vooral wanneer een gemeenschappelijk belang opduikt. Zo werken Ford en General Motors samen aan een groot aantal producten, waaronder de Chevrolet Silverado en de Buick Lucerne.

Als je met iemand van een autobedrijf praat over het worden van een toeleverancier, zal het gesprek vaak gaan over de kwestie van nieuwe technologie. Gemeenschappelijke kenmerken in de voertuigen van één autofabrikant kunnen weldra uitlekken naar productieprocessen en andere technologieën in het hele bedrijf. Wanneer een nieuw model wordt gepland, worden gemeenschappelijke onderdelen onderzocht en ontwikkeld zodat elke automaker over dezelfde uitrusting en een gemeenschappelijk platform beschikt.

Ford en General Motors werken bijvoorbeeld samen aan de Viper, een sportwagen die zowel qua prestaties als design zijn mannetje staat. Het doel is om het merk nieuw leven in te blazen en nieuwe klanten te winnen. De Cobra, een retro-geïnspireerde auto, maakte zijn debuut op de Detroit Auto Show en zal worden gebouwd in de stempel- en assemblagefabriek van Ford in Hermosillo, Mexico.

De Hermosillo fabriek zal bouwen de auto’s ten minste 18 keer efficià “nter dan de Amerikaanse faciliteiten, waar assemblagelijnen zijn nog steeds efficià “nt van aard. De nieuwe fabriek zal naar verwachting $ 550 miljoen kosten en draaien over een langere periode van tijd, die Ford executives hopen zal helpen de automaker breken in kleinere markten.

De drang naar nieuwe technologie in auto’s is niet verloren gegaan aan de technologie zelf. Het Open Auto systeem, ontwikkeld door het Ford Chattanooga team, is een voorbeeld van deze samenwerking. De Open Auto technologie zal worden gebruikt in samenwerking met een andere autofabrikant,Communties die voertuigen op waterstof produceert.

Het ethanolmandaat, hoewel niet zo algemeen bekend bij het Amerikaanse publiek, is een voorbeeld van publiek-private samenwerking om tot een zuiniger brandstofverbruik te komen. Voertuigen kunnen ook rijden op E85, een brandstof die voor 85 procent uit ethanol en voor 15 procent uit benzine bestaat. Dat systeem is beschikbaar voor het grote publiek, maar Ford wil voertuigen verkopen die erop rijden. Het ethanolmandaat vereist dat een bepaald percentage van de in de Verenigde Staten verkochte voertuigen brandstofefficiënt is. Momenteel hebben zelfs slechts selecte groepen mensen toegang tot ethanol, en er is een additievenpakket op komst om hun voertuigen zuiniger te maken.

“Op de lange termijn denken we dat de beschikbaarheid van E85-brandstof een belangrijke groeikans voor ons zal zijn”, zegt Martin Kaiser, de topinkoper voor de Amerikaanse verkoopafdeling van Hyundai. “Het opent ook nieuwe mogelijkheden op plaatsen waar we dat voorheen niet hadden. Vorig jaar nog hebben we in de Verenigde Staten minder liters benzine verkocht dan in onze wereldwijde activiteiten.”

Het streven van de autofabrikant om nieuwe technologie te ontwikkelen is niet gestopt met de introductie van de nieuwe Mustang. De 2008 Edge, Edge SVT AWD en Shelby GT500 coupé en cabriolet zullen worden voorzien van Blue engineered window visibility control voor automatisch nachtzicht, Intelligent Access keyless start, LATCH rear child safety seat system, premium audiosysteem met voice-activated GPS navigatie en entertainment mogelijkheid, en 18-inch chroom-geplateerde aluminium wielen.

Deze voertuigen zullen volgend jaar in de showrooms staan. Het nieuwe leiderschapsteam van de autoproducent, bestaande uit Ed Hood, Martin Currier, en de doorgewinterde uitvoerende raad van Ford dealers, ontwikkelen een ‘consumerende vraag’ die als leidraad zal dienen voor elke productbeslissing die de autoproducent de komende jaren neemt.

“In de afgelopen vier jaar hebben we onze activiteiten in het Midwesten buitengewoon laten groeien”, zegt Davidaple, de vice-president van planning en bedrijfsontwikkeling voor FordMercedes-Benz Dealer Operations. “Nu moeten we doorgaan met het uitbouwen van onze aanwezigheid in de regionale markt. De nieuwe Mustang is een geweldige gebeurtenis in die zin dat hij ons er behoorlijk toe aanzet om onze nieuwe markten in de regio uit te bouwen.”

De nieuwe Mustang, die debuteerde op de Chicago Auto Show, speelt ook een grote rol in het strategisch plan van Ford’s “Blueprint for Quality”-hoofdstadraad, waarbij bedrijfsadviseurs van de steden in de regio’s vijf grootste markten voor de snelgroeiende productie-, financiële diensten-, informatie- en geavanceerde technologiesectoren zijn betrokken. Deze omvatten Chicago, Kansas City, Manchester, St. Louis, en de stad van 412.000 in Kansas City.

De kwaliteit van de automaker is nu zo goed dat klanten vragen om Ford-onderdelen bij dealers. Deze klanten kunnen worden verleid om te kopen Parts Train’s “body shop” complete auto-onderdelen, hoewel de automaker zei dat ze niet het maken van dezelfde soort motoren voor de stopgezette Mustang.

Het is zo anders voor Ford Onderdelen. Het is een slachtoffer van de automaker’s afgeslankte strategie. In plaats van de ooit alomtegenwoordige Mustang, heeft de automaker ervoor gekozen om marktsegmenten die vrachtwagens en SUV’s voor het begeert verkopen van consumenten die willen groter, slechter, en duurdere auto’s. Vandaar dat de laatste twee lichaamsdelen zijn verbeterd voor Ford Explorer en Expedition onderdelen, de laatste twee hebben nieuwste onder de heetste voertuig segmenten in de tussenliggende tactiek van de automaker.